Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavnički dom

Uz budžet odobreni i zaključci, sjednica prekinuta i bit će nastavljena sutra

parlament fbih (2)

Svaki od navedena tri akta mora odobriti i Dom naroda da bi mogli stupiti na snagu, a sjednica tog Doma sazvana je za četvrtak, 31. marta

Nakon što je Predstavnički dom Federalnog parlamenta odobrio na sjednici večeras Prijedlog budžeta FBiH za 2022. godinu, naknadno je usvojeno i više zaključaka.

Nedugo potom, sjednica je prekinuta i bit će nastavljena sutra u 10 sati.

Jednim od zaključaka je Vlada FBiH obavezana da zaduženjem na osnovu emisije trezorskih obveznica, pomogne najugroženijim kategorijama stanovništva zbog inflacije i rasta cijena u FBiH, do stabilzacije tih cijena.

Na osnovu drugog zaključka, treba osigurati novac za izgradnju muzejskog obilježja u Bužimu 505. Viteške brigade Petog korpusa Armije RBiH.

Budžet Federacije BiH za 2022. zastupnici su odobrili, na prijedlog Federalne vlade, u ukupnom iznosu od 5,6 milijardi KM, najvećem otkako je ustanovljena Federacija BiH.

Nedugo po odobravanju Prijedloga budžeta, većinom glasova je odobren i Prijedlog pratećeg akta – zakona o izvršenju budžeta, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona budžetima.

Svaki od navedena tri akta mora odobriti i Dom naroda da bi mogli stupiti na snagu, a sjednica tog Doma sazvana je za četvrtak, 31. marta.