Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uz najviše vojne počasti: Sahranjen ubijeni kapetan Miroslav Stojak

BiH

miroslav-stojak-sahrana-bm-2
Foto: Faktor.ba

Uz najviše vojne počasti, kovčeg prekriven državnom zastavom i počasnu paljbu, u prisustvu velikog broja članova porodice, prijatelja, komšija i pripadnika Oružanih snaga u Zabilju pored Viteza danas je obavljena Sveta Misa i sahrana kapetana Oružanih snaga Miroslava Stojaka kojeg je prije nekoliko dana ubio Kenan Varupa, javlja Faktor.

– Teško je u ovim trenucima govoriti iako nam vjera daje nadu i ona nas hrabri. Teško je ostati hladne glave. Mi kao vjernici vjerujemo da ova smrt nije konac, već da iza smrti postoji vječni život. Mi ćemo za Miroslava moliti da mu Bog oprosti sve što je zgrijesio. Pokajmo se za sve grijehe kako bi naše molitve bile uslišane kod Boga – kazao je prisutnima generalni vojni vikar Željko Čuturić.

miroslav-stojak-sahrana-bm-1

Foto: Faktor.ba

Dodao je da mu je teško govoriti, jer je Stojaka lično poznavao.

– Ostat će mi u sjećanju kao vedar i dobroćudan čovjek. Prekinut je život u najvećoj snazi. Porodica ostaje bez svoje uzdanice. Iz ljudskog srca želimo podjeliti tugu sa njegovom porodicom i svima koji su ožaloščeni smrću pokojnog Mire. Smrt je došla bez najave. Kao vjernici zaljučujemo da Bog ne zaboravlja vjernike – kazao je.

Državna zastava kojom je bio prekriven kovčeg predata je sinu Miroslava Stojaka.