Uzmite ulešće na Sarajevo Grand Prix 2015 i uđite u Guinnissovu knjigu rekorda

SGP3

Međunarodna utrka Sarajevo Grand Prix 2015 održat će se 14. juna. Pobjednici utrke dobijaju UCI bodove, kao i glavne nagrade. Bitno je napomenuti da SGP ove godine ima cilj da upiše Bosnu i Hercegovinu u veliku Guinnissovu knjigu.

SarajevoGrandPrix2015-logo

Obzirom da pored takmičarskog dijela ima i rekreativni, vožnja zaljubljenika u biciklizam 14.juna imat će dvojako značenje.

Prvo je svakako to što se na ovakav način promoviše zdrav život, ali i biciklistički turizam u Bosni i Hercegovini.
Nedavno su se u glavnom gradu naše zemlje počele graditi biciklističke staze, veliki dio je već urađen, a biciklisti su ih već isprobali i imaju većinom riječi hvale.
Naravno, drugo značenje je to što će rekreativci svojim dolaskom, zajedno, vozeći jedan iza drugog oboriti Guinnissov rekord u najdužoj biciklističkoj liniji na svijetu.

Bit će podijeljeno preko 2.000 poklona svakom rekreativnom biciklisti, svi prijavljeni koji učestvuju u obaranju rekorda imaju mogućnost osvajanja vrijednih nagrada od kojih se izdvaja bicikl Trek Marlim 5, kojeg poklanjaju bicikli.ba, te mnoštvo drugih nagrada.

Bitno je da se prijavite na www.sarajevograndprix.com te na taj način osigurate svoje učešće u velikoj biciklističkoj vožnji koja će biti upisana u Guinnissovu knjigu.

Sarajevo Grand Prix kojeg ove godine podržava tržni centar Bingo, prilika je da se pošalje pozitivna, sportska slika iz Bosne i Hercegovine, ali i osvoji mnogo nagrada.

Prijave su besplatne, a potrebno je da imate ispravan bicikl, kacigu i želju da se baš Vaše ime nađe uz rekord o obaranju Guinnissovog rekorda. Dobna granica je 12 godina, maloljetni svakako moraju biti uz pratnju starijih. Te je obazevno slušati skaute koji će u jednom trenutku bicikliste usmjeravati da vize jedan iza drugog. „Giro di Sarajevo“ i“Trek team“ ove godine čine tehničku podršku SGP-a.

Polazak je ispred Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu, ide se prema Ilidži te će se voziti biciklističkim staza prema gradu prema Trgu Bosne i Hercegovine gdje će i biti oboren rekord ali i dočekan pobjednik Sarajevo Grand Prix 2015.