Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon zahtjeva poslanika

Vanredna sjednica Skupštine BPK Goražde o situaciji u Ginexu 13. maja

bpk gorazde (1)

U zahtjevu je zatraženo da se sjednica održi 10. maja s početkom u 10 sati, ali je na prijedlog Kolegija Skupštine BPK Goražde utvrđen termin njenog održavanja 13. maja

Kolegij Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde na današnjoj sjednici razmatrao je zahtjev grupe poslanika za zakazivanje 13. vanredne sjednice Skupštine, o novonastaloj situaciji u firmi namjenske industrije Unis “Ginex” d.d. Goražde.

Sjednici Kolegija prisustvao je i jedan dio poslanika u Skupštini BPK Goražde te premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

U zahtjevu je zatraženo da se sjednica održi 10. maja s početkom u 10 sati, ali je na prijedlog Kolegija Skupštine BPK Goražde utvrđen termin njenog održavanja 13. maja.

Predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde Aida Sirbubalo obrazlažući ovakvu odluku, navela je da je do prolongiranja datuma održavanja sjednice došlo iz razloga kako bi se na 13. vanrednu sjednicu na kojoj bi se razmatrala aktualna situacija u firmi Unis „Ginex“, pozvali svi relevantni sudionici ovih dešavanja s ciljem dobijanja preciznih informacija jer, kako je istakla, Skupština BPK Goražde do sada ne raspolaže bilo kakvim pisanim informacijama u vezi s novonastalom situacijom u ovoj firmi, izuzev onih iz medija.

Na današnjoj sjednici kolegija utvrđen je dnevni red i termin održavanja 24. redovne sjednice Skupštine BPK koja će biti održana 31. maja u 10 sati.