BiH

Vanredna situacija

Vanredno u Tesliću! Sve rijeke izlile, ugroženi su ljudski životi! (FOTO)

13/05/2019

O ponovnom početku nastave učenici i nastavnici biće obaviješteni putem medija, saopšteno je iz opštinske uprave.

Krizni štab opštine Teslić i načelnik proglasili su vanrednu situaciju na području ove lokalne zajednice zbog izlivanja svih rijeka i procjene da postoji opravdana opasnost za ljudske živote i imovinu, a donesena je i odluka da nastava u svim školama bude odgođena do daljeg.

O ponovnom početku nastave učenici i nastavnici biće obaviješteni putem medija, saopšteno je iz opštinske uprave, javlja agencija Srna.

Služba za civilnu zaštitu, javna preduzeća i ustanove zadužene za zaštitu i spasavanje stavljene su u stanje pripravnosti.

Služba civilne zaštite obezbijedila je 500 vreća sa pijeskom koje će biti dostavljane po pozivu na ugrožena mjesta, a krizne situacije se mogu prijaviti na broj telefona 053/431-451.

Prema saopštenju iz gradskog vodovoda, proizvodnja vode je otežana, a građani će o mogućim isključenjima biti blagovremeno obaviješteni. Moguće su i redukcije u napajanju električnom energijom zbog kvarova na dalekovodima.

Na području opštine Teslić saobraćaj je obustavljen na magistralnom putu Teslić-Doboj u mjestu Vrela, na regionalnom putu u mjestu Crna Rijeka, Kamenica, na lokalnom putu Blatnica-Očauš u mjestu Klam, a oštećena je većina lokalnih i nekategorisanih puteva i neki mostovi.

Krizni štab opštine Teslić je u stalnom zasjedanju, identifikovana su žarišta i prioriteti na kojima će biti postavljene vreće sa pijeskom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.