Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ukc banja luka

Vasković: Trudnica je preminula od zastoja srca izazvanog sepsom

ukcrs3345

Sumnjivu smrt MUP-u nije prijavio vrh UKC RS, što su bili dužni učiniti, već muž preminule, M.B.

I.M. iz Banjaluke je, prema saznanjima Slobodana Vaskovića, preminula od srčanog zastoja izazvanog sepsom.

I.M. je bila u petom mjesecu trudnoće i 17.04. joj je, prema informacijama do kojih je došao Vasković potvrđenim iz nekoliko izvora, urađena aminosinteza na Klinici za ginekologiju UKC RS u Banjaluci.

Isti dan dobila je temperaturu i u kasno popodne se javila u UKC RS, gdje joj je uzet bris kako bi se izvršilo testiranje na korona virus.

Moji izvori dalje navode da I.M. niko nije izvršio pregled ultrazvukom, kako bi se uvjerio šta je sa plodom; Strašna tragedija je da je dijete u utrobi bilo mrtvo što je bio uzrok sepse i došlo je do zastoja rada srca sa fatalnim posljedicama.

Već je bilo kasno da se I.M. spase kada su otkrili da je plod mrtav.

Da li je u pitanju greška ljekara koja je dovela do tragedije utvrdiće istraga, jer je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka naredio da se izvrši obdukcija tijela preminule trudnice.

Sumnjivu smrt MUP-u nije prijavio vrh UKC RS, što su bili dužni učiniti, već muž preminule, M.B..

Tužilaštvo je naredilo obdukciju.

Tužilac je naložio i izuzimanje dokumentacije iz UKC RS.

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da je u subotu, 18. aprila, postupila po prijavi da je na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske preminula trudnica i o tome obavijestila dežurnog tužioca.

Iz UKC RS su se oglasili saopštenjem u kojem navode da je “formiran Stručni tim za utvrđivanje okolnosti u vezi sa smrću I.M. (1981)”.

“Imenovana je hospitalizovana u našoj ustanovi 17.4.2020. godine u kasnim poslijepodnevnim časovima, a preminula 18.4.2020. godine u 10:35 časova”, još je rečeno u saopštenju UKC RS.

https://www.facebook.com/fokusba/videos/634680254043031/