Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NSBiH

Održana konferencija sa predstavnicima klubova ženske Premijer lige BiH

konferencija zenska plbih (1)

N/FS BiH će pratiti aktuelnu situaciju u BiH vezano za pandemiju COVID-19 i mjere nadležnih državnih i entitetskih organa, te slijediti preporuke UEFA-e i FIFA-e o daljim aktivnostima

U organizaciji Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) održana je video konferencija sa predstavnicima klubova Premijer ženske lige BiH.

”Povod za održavanje sastanka bila je aktuelna situacija u fudbalu, te prekid svih takmičenja uslijed pandemije koronavirusa. Predstavnici klubova su predstavili probleme s kojim se susreću u novonastaloj situaciji, te je izražena želja za daljim nastavkom ovakve vrste komunikacije s ciljem iznalaženja najboljih rješenja za nastavak takmičenja u Premijer ženskoj ligi naše zemlje. Takođe, svi su složni da je zdravlje igračica i svih ostalih učesnika takmičenja na prvom mjestu”, istakli su iz N/FS BiH, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) naglasili:

”N/FS BiH će pratiti aktuelnu situaciju u BiH vezano za pandemiju COVID-19 i mjere nadležnih državnih i entitetskih organa, te slijediti preporuke UEFA-e i FIFA-e o daljim aktivnostima”.

N/FS BiH su na sastanku predstavljali generalni sekretar Adnan Džemidžić, izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav, članovi Komiteta za takmičenje Milorad O. Lale i Rudolf Marić, te članovi administracije zaduženi za ženski fudbal.