Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vasvija Vidović: Sud mora razmotriti primjenu blaže mjere od pritvora

vasvija vidovic

Nakon završetka prvog ročišta u slučaju protiv Fahrudina Radončića, medijima se obratila i njegova braniteljica Vasvija Vidović.

“Nismo se složili da uopšte postoji bilo kakav razlog da se prema Radončiću odredi pritvor ni mjere. Međutim, ostavili smo mogućnost, kao što se to uvijek radi, da sud mora razmotriti i mogućnost primjene blažeg sredstva od pritvora, a to je zabrana recimo kontaktiranja sa svjedocima, što je u situaciji ovako ozbiljne osobe potpuno dovoljno da se obezbijedi nesmetan tok krivičnog postupka”, izjavila je Vidović nakon ročišta koje je trajalo punih šest sati.

Na ročištu koje je počelo u 16 sati tužilac je iščitao 120 stranica o presretenim telefonskim razgovorima, viber i sms porukama.

Oni, kako je rekao Mihajlović, dokazuju stav Tužilaštva BiH da je Radončić, uz Bakira Dautbašića i Bilsenu Šahman, zastrašivao Azru Sarić, bivšu djevojku ubijenog Ramiza Delalića i svjedokinju u sudskom predmetu koji se na Kosovu vodi protiv Nasera Keljmendija.

Radončić je u svom iskazu koji je dao jučer Tužilaštvu BiH negirao sve optužbe koje su stavljene na teren gdje tvrdi kako je u pitanju “montirani proces”.