Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vatrogasci se drugi dan bore s vatrom u Trebinju i Čitluku

pozar-trebinje1

Požar koji je u srijedu izbio u industrijskoj zoni –Tromeđa u Čitluku još uvijek nije u potpunosti ugašen. Trenutno gori na dva-tri mjesta zapadno od objekta Bingo, a vatrogasci obilaze rubne dijelove požara i rade na dovršavanju gašenja, potvrdio je Feni zapovjednik Vatrogasne postrojbe Čitluk Silvio Ostojić.

Po njegovim riječima, radi se o požaru većih razmjera u kojem je gorio i krov na jednom od objekata Etno-sela Međugorje. Požar na krovu je brzom intervencijom vatrogasaca odmah ugašen tako da se ne radi o većoj materijalnoj šteti.

Uzrok požara je najvjerojatnije ljudska nemarnost ili namjerno paljenje, smatra zapovjednik Vatrogasne postrojbe Čitluk.

Inače, u požaru koji je izbio u Industrijskoj zoni –Tromeđa gorila je trava i nisko raslinje na većoj površini, a svi objekti u ind. zoni su bili ugroženi. Čitlučki vatrogasci su na terenu i ističu kako će požar uskoro biti u potpunosti ugašen.

Vatrogasci iz Trebinja i Lastve, te pripadnici CZ Trebinje i HET-a, kao i radnici Centra za gazdovanje kršom već drugi dan gase požar koji je jučer izbio na području sela Kočela, a gori trava i nisko rastinje.

Na terenu je 25 vatrogasaca iz Trebinja i Lastve, te 15-ak pripadnika Civilne zaštite Trebinje i Centra za gazdovanje kršom.

Gašenje požara osim nepristupačnog terena otežava i vjetar, a pretpostavlja se da je uzrok požara ljudski nemar.

https://www.youtube.com/watch?v=aFAO7mDywrs