Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Republički štab

Važenje epidemioloških mjera u RS-u produženo do 15. decembra

Univerzitetsko klinicki centar RS, Banjaluka
04.10.2021., Univerzitetsko klinicki centar RS, Banjaluka (BiH) – Vlado Djajic, direktor UKC RS, odrzao je pres konferenciju za medije sa dr Andrea Kdolsky, bivsom ministricom zdravlja Austrije. Djajic je optuzio Draska Stanivukovica na pres konferenciji za izdaju, kao i da gradonacelnik Banjaluke pravi probleme u funkcionisanju zdravstvenog sistema. Djajic je Stanovukovica nazvao politickim adolescentom, kao i da su „pravi bolesnici van bolnice“. On je rekao da su u UKC RS trenutno prisutni i Policija RS koja pretrazuje dokumente u Aferi „Kisik“, kao i gradske inpekcije koje su tu dosle po nalogu gradonacelnika Banjaluke. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Osim toga Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak o donaciji lične zaštitne opreme javnim zdravstvenim ustanovama

Republički štab za vanredne situacije donio je danas, na 104. sjednici, održanoj telefonskim putem, Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, entitetu u Bosni i Hercegovini, kojim je dosadašnje mjere produžio do 15. decembra, javlja Anadolu Agency (AA).

Osim toga Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak o donaciji lične zaštitne opreme javnim zdravstvenim ustanovama u cilju zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa SARS-CoV-2.

“Raspodjela donacije lične zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju iz ovog zaključka izvršiće se u skladu sa rasporednim nalogom, a za realizaciju ovog zaključka zadužuje se Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske”, saopšteno je nakon održane sjednice štaba.