Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Francuski predsjednik domaćin

Večera svjetskih lidera u Parizu: Vučić i Izetbegović razgovarali s Erdoganom

vucic izetbegovic erdogan1

Večera u Parizu organizirana je na marginama glavnog skupa lidera zemalja koji će se danas održati povodom obilježavanja stote godišnjice okončanja Prvog svjetskog rat

Francuski predsjednik Emmanuel Macron sinoć je bio domaćin večere na kojoj su prisustvovali predsjednici brojnih zemalja, a skup na najvišem nivou u pariškom muzeju Orsay bio je prilika za brojne bilateralne i multilateralne susrete, javlja Anadolu Agency (AA).

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan tokom skupa je razgovarao s domaćinom Macronom, ali i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjedavajućim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem.

Erdogan je također razgovarao i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, katarski emirom Sheikghom Tamimom bin Hamadom Al Thanijem.

Večera u Parizu organizirana je na marginama glavnog skupa lidera zemalja koji će se danas održati povodom obilježavanja stote godišnjice okončanja Prvog svjetskog rata.

Na današnji dan 1918. godine sile Antante i Njemačka su potpisale je mirovni sporazum o okončanju Prvog svjetskog rata, a čelnici brojnih država danas će prisustvovati komemoraciji ispred Trijumfalne kapije u centru Pariza.