Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrdio admir katica

Veći broj policajaca od sutra na ulicama Sarajeva, kazne od 500 do 1.500 KM

Sarajevo: U cijeloj Bosni i Hercegovini uveden je policijski sat od 18 do 5 sati
22.03.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U cijeloj Bosni i Hercegovini uveden je policijski sat od 18 do 5 sati. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

atica je najavio da će se intezivno raditi na implementaciji mjera zabrane okupljanja više od 30 osoba na otvorenom i više od 10 osoba na privatnim zabavama

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica je rekao po završetku cjelodnevne sjednice Vlade KS, koja se održala u vezi sa pogoršanom epidemiološkom situacijom, da će od sutra biti angažovan veliki broj policijskih snaga na kritičnim tačkama i bit će vidljivi građanima KS.

– Naši policijski službenici će izdavati upozorenja, ali želim kazati da niti jedan život nije skuplji od jedne kazne. Nama su na raspolaganju kazne od 500 do 1.500 KM i naši službenici će pored upozorenja izricati i ove kazne, rekao je Katica.

Također, Katica je najavio da će se intezivno raditi na implementaciji mjera zabrane okupljanja više od 30 osoba na otvorenom i više od 10 osoba na privatnim zabavama i u tim smislu će preduzimati prekršajne sankcije koje su im na raspolaganju.