BiH

gužve na velesajmu

Velika zainteresovanost Banjalučana za vakcinaciju: “Želimo nastaviti život bez straha”

23/04/2021

Kako je i najavljeno iz banjalučkog Doma zdravlja, danas je u periodu od 11 do 15 sati organizovana vakcinacija bez zakazivanja, vakcinom proizvođača AstraZeneca

Više stotina građana Banjaluke starijih od 65 godina danas su čekali ispred hale “Banjalučkog velesajma” kako bi se vakcinisali protiv koronavirusa bez prethodnog pozivanja i naručivanja za termin vakcinacije, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je i najavljeno iz banjalučkog Doma zdravlja, danas je u periodu od 11 do 15 sati organizovana vakcinacija bez zakazivanja, vakcinom proizvođača AstraZeneca.

Marica Simić, danas je primila vakcinu, jer smatra da će tako biti bezbjedna i moći će živjeti bez straha od kornavirusa.

“Svako treba da dođe da se vakciniše. To je građanska dužnost i hvala zdravstvenim radnicima za ovo, što se brinu za nas i što se bore”, kazala je ona.

Jovan Matavulj rekao je da se odlučio na vakcinaciju prateći situaciju u zemlji i svijetu.

“Logično je da čovjek malo ozbiljnije razmišlja, a možda postoji i nekava doza straha. Odlučio sam da se vakcinišem, bez obzira na to što je u pitanju vakcina AstraZeneca, a bilo je dosta kontradiktornih informacija, ali vakcina je vakcina i što je sigurno – sigurno je”, rekao je Matavulj i dodao da vjeruje i nada se da vakcine mogu zaustaviti pandemiju.

Pohvalio je medicinske radnike i volontere na “Banjalučkom velesajmu” za organizaciju vakcinacije.

Biljana Mlađenović, rukovodilac vakcinalnog punkta, rekla je da su obezbijedili dovoljan broj vakcina i da će biti vakcinisani sve osobe starije od 65 godina koje do 15 sati dođu u “Banjalučki velesajam”.

Naglasila je da edukovani timovi prije aplikacije vakcine rade ljekarske preglede i daju dozvole za vakcinaciju.

“Velika je zainteresovanost građana danas, računam da bismo od 11 do 15 sti mogli da vakcinišemo 300 do 500 građana u zavisnosti od odziva”, kazala je ona.

Masovna vakcinacija protiv koronavirusa građana starijih od 65 godina na vakcinalnom punktu u hali “Banjalučkog velesajma” u Banjaluci počela je 29. marta. Maksimalni kapacitet ovog prostora je do 1.000 osoba dnevno.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.