BiH

Velike kolone na granični prijelazima, evo gdje se najviše čeka

04/08/2018

Vikend je, pa se očekuje pojačana frekvencija vozila kako na putevima u BIH, tako i na većini graničnih prelaza. Posebno frekventno će biti na putevima ka jugu zemlje, kao i na magistralnom putu kroz Neum. U jutarnjim satima, na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, magla smanjuje vidljivost, saopćeno je jutros iz BIHAMK-a.

”Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila molimo da se, kada iza sebe primjete duže kolone putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja, kako bi izbjegli rizična preticanja”, piše u saopćenju.

Pojačan je promet vozila na većini graničnih prelaza:

Bosanski Brod i Bosanska Gradiška – na ulazu u BiH.
Izačić, Velika Kladuša, Zupci i Prisika- na izlazu iz BIH.

Na graničnim prelazima Neum I i Neum II gužve su u oba smjera.

”Na graničnim prelazima Doljani, Bijača i Ivanica nema dužih zadržavanja na izlazu iz BIH, ali kako doznajemo, kolone su na ulazu u Hrvatsku.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta. Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

U toku je redovno održavanje dionice magistralnog puta M-18 Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom. Isti režim saobraćaja na snazi je i na dionicama M-6 Domanovići-Stolac i M-18 Olovo-Kladanj (Karaula).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije”, saopćeno je iz BIHAMK-a ovog jutra.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.