ulice sarajeva

Veliki broj automobila u protestnoj vožnji kao podrška Bogiću Bogićeviću (VIDEO)

voznja

“Želimo da Bogićevićevim nekadašnje veliko NE, sada bude veliko DA”, kazao je jedan od učesnika protesta

Ispred sarajevske Zetre u 12 sati se okupio veliki broj automobila s kojim su građani glavnog grada krenuli u protestnu vožnju zbog neizbora Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva.

Iako su upoznati sa jučerašnjim ishodom sjednice Gradskog vijeća Sarajeva i Bogićevićevim ‘ne’ poziciji gradonačelnika, okupljeni građani žele da ukažu na lošu politiku u glavnom gradu, te želju da Bogićević bude gradonačelnik. Nadaju se da će se predomisliti.

Protestnu vožnju je organizovao kao građanin Predsjednik Udruženja mladih umjetnika BiH i direktor Omladinskog film festivala Sarajevo, Kenan Musić.

– Ovo nam je dužnost, kakav god ishod bio, moramo probati! Znam da nas ima ovdje kojima je svejedno ko je gradonačelnik ili nije, i da neki i ne ovise nešto previše o tome, ali EMPATIJE nam nedostaje i vrijeme je da je pokažemo, ako ništa zbog ovog grada! Neka ovo bude prvi korak prema našoj borbi da se gradonačelnik glavnog grada bira direktno, od strane građana! – naveo je u svom pozivu na protestnu vožnju Musić.

“Želimo da Bogićevićevim nekadašnje veliko NE, sada bude veliko DA”, kazao je jedan od učesnika protesta.

Druga učesnica je poručila da ovim žele dati nadležnima do znanja da gradonačelnik Sarajeva treba da biraju upravo građani direktnim putem, javlja FTV.

Vožnju će, uz pratnju policije, nastaviti prema Dobrinji i nazad prema Starom Gradu, gdje će napraviti krug oko Vijećnice.

Trasa kreatanja je Zetra – Dobrinja – Vijećnica.