Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kod mjesta Ograjina

Veliki odron na M-17, saobraćaj obustavljen

odron
Foto: Arhiv
Ilustracija

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila

Zbog većeg odrona jutros od 03 sata bio je obustavljen saobraćaj kod mjesta Ograjina na magistralnom putu M-17 Žepče-Golubinja.

U međuvremenu, BIHAMK je saopštio da je završeno čišćenje ovog odrona i uspostavljeno saobraćaj.

S obzirom da su se na toj lokaciji za vrijeme obustave (od 03 sata) formirale duže kolone, iz IC BiHAMK-a apeluju na vozače da u nastavku putovanja voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te preko planinskih prevoja vidljivost je smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuje opreznija vožnja.

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća naizmjenično (postavljeni semafori). Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera).

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakog dana (osim nedjelje) od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na području planinskog prevoja Komar (M-5 Travnik-Donji Vakuf) danas od 15 do 22 sata moguće su kraće obustave u trajanju od 3 do 5 minuta zbog snimanja TV serije.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, saopćeno je iz iC BiHAMK-a.