Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poslije ponoći

Veliki požar u Banjoj Luci, gorjela zgrada Investiciono-razvojne banke

pozar

Požar koji je izbio u poslovnoj zgradi u kojoj je i sjedište Investiciono-razvojne banke (IRB) u Banjoj Luci pričinio je veliku materijalnu štetu, ali ljudskih žrtava nije bilo

U Banjoj Luci je noćas u tri sata poslije ponoći izbio požar u zgradi Investiciono-razvojne banke.

Požar, koji su lokalni stanari strahovali da bi mogao zahvatiti i okolne zgrade te ugroziti stanovnike, lokalizovan je zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca.

“Dojavu smo zaprimili u 3.03 časova, a na licu mjesta smo bili u 3.07 časova. Intervencija je trajala do 8.37 časova. Povrijeđenih nije bilo. Policija će raditi uviđaj, a mi smo ugasili ono sto je gorjelo. Na stambeni dio se nije proširila vatra, ali bio je to jako nezgodan i komplikovan požar”, rekao je za Nezavisne Miroslav Malinić, komandir Vatrogasne brigade Banja Luka.

Banjalučani koji su u blizini imali parkirana vozila, noćas su izlazili da ih preparkiraju, ali u ovom požaru nije bilo oštećenih vozila.

Na zgradi, odnosno dijelu gdje je bio smješten IRB RS je nastala velika materijalna šteta, a policija će nakon što se steknu uslovi izvršiti uviđaj kako bi se utvrdio uzrok.

Požar koji je izbio u poslovnoj zgradi u kojoj je i sjedište Investiciono-razvojne banke (IRB) u Banjoj Luci pričinio je veliku materijalnu štetu, ali ljudskih žrtava nije bilo, saopšteno je jutros iz IRB-a.

“Prve informacije kojima trenutno raspolažemo govore da je požar izbio na drugom mjestu i da se proširio na prostorije koje koristi IRB RS, a detalje očekujemo po završetku uviđaja”, navodi se u saopštenju.