Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Farma za 100.000 pilića

Veliko gradilište u Srebrenici, Safet investira dva miliona KM da zaposli komšije

12 03 2019 Salkic Alic Farma

Ovaj Srebreničanin godinama živi u Švicarskoj

U naselju Sućeska kod Srebrenice u toku je izgradnja farme pilića, u vlasništvu Safeta Alića iz ovog mjesta, koji u ovaj projekat planira investirati oko dva miliona KM.

-Ako bude sve teklo po planu i ako budem imao podršku nadležnih institucija, planiram da projekat bude završen naredne godine. Imam dogovorenu i kompaniju koja će otkupljivati piliće. Prema mojim procjenama, na ovoj farmi će biti zaposleno 10 radnika, ispričao je Alić, koji je vlasnik motela i restorana „Alić“ koji se nalazi u centru Srebrenice.

Gradilište buduće farme, čiji će kapacitet biti oko 100.000 pilića, posjetio je Ramiz Salkić, potpredsjednik RS, koji je dao podršku investitoru Aliću. Ovaj Srebreničanin godinama živi u Švicarskoj, a u ovoj zemlji posjeduje i vlastitu firmu koja uspješno posluje.

-Investitoru Aliću čestitam na odluci da investira u svoj rodni kraj i zaposli svoje komšije. One koji mogu i trebaju pomoći realizaciju ovog projekta pozivam da pomognu, jer od uspjeha ove i drugih investicija zavisit će opstanak na ovim prostorima, rekao je Salkić.