BiH

Stanje na putevima

Vidljivost zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove

07/01/2021

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a pažnju skrećemo na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, kao i magistralne puteve: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Tuzla-Orašje, Žepče-Maglaj, Vitez-Travnik, Ključ-Mrkonjić-Grad i Kupres-Šujica, saopćili su jutros iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

“Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno”, istaknuto je u saopćenju.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Zbog pravoslavnog Božića večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u BiH.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.

Zbog velikog odrona u Crnoj Gori (na putu Šćepan Polje-Plužine) ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Hum-Šćepan Polje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.