Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjednica u Sarajevu

Vijeće ministara BiH danas o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH

vijece ministara bih
Foto: Harun Muminović/FENA

Očekuje se i razmatranje Prijedloga odluke o usvajanju Akcijskog plana za provedbu Strategije Bosne i Hercegovine za prevenciju i borbu protiv terorizma

Nacrt zakona o sudovima i Nacrt zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama Bosne i Hercegovine, koje je predložilo Ministarstvo pravde BiH, bit će razmatrani na sjednici Vijeća ministara BiH koja je zakazana za danas.

Ministri će razmatrati i Nacrt zakona o organizaciji tržišta vina u Bosni i Hercegovini, koji je predložilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o strancima Ministarstva sigurnosti BiH.

Također će razmatrati i Prijedlog odluke o isticanju zastave Evropske unije u ministarstvima, upravnim organizacijama i drugim tijelima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, kao i Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o proglašenju stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o odobravanju sredstava tekuće budžetske rezerve institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine za 2023. godinu te Izvještaj o učincima primjene Odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata i Prijedlog odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata.

Očekuje se i razmatranje Prijedloga odluke o usvajanju Akcijskog plana za provedbu Strategije Bosne i Hercegovine za prevenciju i borbu protiv terorizma za razdoblje 2021. – 2026. godine te Prijedlog pravilnika o dopunama Pravilnika o korištenju telefona.