Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vijeće ministara BiH nije razmatralo prijedlog za imenovanje direktora SIPA-e

vijece ministara bih nova

Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici nije razmatralo prijedlog za imenovanje direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Potvrdio je to nakon sjednice i zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić.

– Na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH ta tačka kroz pripremu uopće nije bila ni planirana, tako da se danas o toj točci dnevnog reda nije uopće ni razgovaralo – kazao je Krešić Feni.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić uputio je Vijeću ministara BiH prijedlog za imenovanje direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a predložen je kandidat Perica Stanić.

Mektić nije prisustvovao današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH, jer je bio službeno odsutan.

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH ranije je, nakon provedene predviđene procedure, ministru sigurnosti uputio rang-listu uspješnih kandidata za poziciju direktora SIPA-e na kojoj su se našli: Tomislav Mirosavić (86,11 bodova), Davor Vidović (84,44), Perica Stanić (82,22), Slobodan Nikić (81,11 ) i Relja Kovač (62,77 bodova).

Kako je novinarima rečeno nakon današnje sjednice Vijeća ministara BiH, prijedlog za imenovanje direktora SIPA-e trebao bi se naći na dnevnom redu sjednice koja bi trebala biti održana u utorak.