Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Međunarodne finansijske institucije

Vijeće ministara BiH: Predloženi guverneri u Svjetskoj banci, MMF-u i EBRD-u

vijece ministara bih fena

Ministar finansija i trezora BiH i zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija predložen je za guvernera u Svjetskoj banci, a za zamjenika guvernera predložen je ministar komunikacija i prometa Edin Forto

Vijeće ministara BiH usvojilo je zaključak kojim se predlažu predstavnici Bosne i Hercegovine u međunarodnim finansijskim institucijama, i to Svjetskoj banci, Međunarodnom monetarnom fondom i Evropskoj banci za obnovu i razvoj. Ministarstvo vanjskih poslova dostavit će ovaj prijedlog Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru odlučivanja.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto predložena je za guvernerku u Evropskoj banci za obnovu i razvoj, dok je za njenog zamjenika predložen ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac.

Ministar finansija i trezora BiH i zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija predložen je za guvernera u Svjetskoj banci, a za zamjenika guvernera predložen je ministar komunikacija i prometa Edin Forto.

U Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) za guvernera je predložen ministar odbrane i zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Zukan Helez, a za zamjenicu guvernera ministrica civilnih poslova BiH Dubravka Bošnjak, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.