Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

na prijedlog Ministarstva sigurnosti

Vijeće ministara dopustilo članovima porodica da uđu u BiH radi sahrane

Vijeće-ministara-BiH

Odluka se odnosi na troje državljana Austrije kojima se daje posebna dozvola za ulazak i boravak u Bosni i Hercegovini u trajanju od sedam dana od dana ulaska u BiH, radi sahrane preminulog Milana Đurđevića u mjestu Gradiška (selo Dragelji)

Vijeće ministara BiH je, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donio Odluku o davanju posebne dozvole za ulazak i boravak državljana Republike Austrije u Bosni i Hercegovini.

Odluka se odnosi na troje državljana Austrije kojima se daje posebna dozvola za ulazak i boravak u Bosni i Hercegovini u trajanju od sedam dana od dana ulaska u BiH, radi sahrane preminulog Milana Đurđevića u mjestu Gradiška (selo Dragelji).

Posebne dozvole izdaju se Mirku Đurđeviću, Veselini Đurđević i Daliboru Đurđeviću, bratu, supruzi i sinu preminulog Milana Đurđevića. Oni će u Bosnu i Hercegovinu ući na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška, a prilikom ulaska i tokom boravka u BiH obavezni su pridržavati se i poštovati sva uputstva i naredbe nadležnih organa BiH, odnosno epidemioloških i zdravstvenih službi. Za realizaciju ove odluke zaduženi su Ministarstvo spoljnih poslova BiH, Ministarstvo bezbjednosti BiH, Granična policija BiH i Služba za poslove sa strancima, u saradnji sa
Republičkom upravom civilne zaštite Republike Srpske.