Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vijeće ministara odobrilo kupovinu objekta za smještaj institucija BiH u Sarajevu

BiH

vijece ministara

Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu donijelo je odluku o odobravanju kupovine/nabavke objekta za smještaj institucija Bosne i Hercegovine u Sarajevu površine od 7.000 do 8.000 kvadratnih metara. Za kupovinu objekta osigurana su sredstva u prošlogodišnjem budžetu od devet miliona KM.

Kupovina objekta za smještaj institucija BiH će, kako je obrazloženo u odluci, rasteretiti budžet institucija BiH i izbjeći značajan dio daljnjih troškova po osnovu zakupa prostora za koji se na godišnjem nivou izdvaja oko deset miliona KM.

Za realizaciju ove odluke zaduženi su Služba za zajedničke poslove i Komisija za provođenje postupka kupovine/nabavke objekta te Vijeće ministara BiH.

“Sredstva u iznosu od 9.000.000,00 KM za kupovinu ovog objekta osigurana su ranije u budžetu institucija BiH za 2015. godine, a planirana su i u Programu višegodišnjih kapitalnih ulaganja za period od 2016.-2018. godine. Istovremeno će Ministarstvo finansija i trezora u saradnji s Uredom predsjedavajućeg Vijeća ministara utvrditi model za osiguranje ukupnih sredstava za realizaciju ovog projekta”, saopćeno je nakon sjednice Vijeća ministara BiH.

Istovremeno je Vijeće ministara BiH donijelo Odluku o izmjeni Odluke o rasporedu uredskog prostora za smještaj institucija BiH u Istočnom Sarajevu, kojom se poslovni prostor od 407,09 kvadratnih metara u Istočnom Sarajevu, kupljen za smještaj institucija BiH, u cijelosti dodjeljuje Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH, a u skladu s zaključkom Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.