BiH

opštinsko vijeće

Vijećnici iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja nezadovoljni izvještajem o izvršenju budžeta

03/07/2020

Podršku vijećnika dobila je odluka o uspostavi pješačke zone u urbanim dijelovima grada, kao i odluka kojom se definira postupak ostvarivanja prava na subvencioniranje najamnine za objekte neprofitno-socijalnog stanovanja

Izvještaj o izvršenju općinskog budžeta od 1. januara do 31. marta 2020. nije dobio potreban broj glasova na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u Gornjem Vakufu-Uskoplju.

-Kada je u pitanju izvršenje budžetskih stavki za prvi kvartal, ništa tu nije sakriveno. Odlukom o privremenom finansiranju, utrošili smo jednu četvrtinu sredstava. Praktično je to iznos koji smo potrošili i u prethodnoj godini. Dakle, nismo izašli iz planiranih okvira – kazao je načelnik tog grada Sead Čaušević.

Dodaje kako su se, prilikom razmatranja ove tačke dnevnog reda, čule brojne primjedbe vijećnika, koji su za govornicom “iznosili mišljenja koja najčešće nisu bila u skladu s postojećim zakonima“.

– Ova godina je izborna, i to se danas najbolje vidjelo. Ne bih dalje komentirao. Uglavnom, mi idemo dalje s izvršenjem budžeta koji smo proglasili 1. aprila. Ali, definitivno, očekuje nas buran ostatak godine – istaknuo je.

Usvojeni su izvještaji o radu za 2019. i planovi rada za ovu godinu Centra za obrazovanje, sport i kulturu, Biroa za zapošljavanje, te javnih-komunalnih preduzeća “Vodovod i kanalizacija“ i “Radovina“.

Podršku vijećnika dobila je odluka o uspostavi pješačke zone u urbanim dijelovima grada, kao i odluka kojom se definira postupak ostvarivanja prava na subvencioniranje najamnine za objekte neprofitno-socijalnog stanovanja.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.