Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U sarajevskom naselju Nedžarići

U kamionu pronađen povrijeđeni migrant, prebačen u bolnicu

urgentni koronavirus piksel
30.04.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Opca bolnica Prim. dr. Abdulah Nakas. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Rasvjetljavaju se okolnosti kako i na koji način se našao tu, s obzirom da je vozilo došlo iz inostranstva, a vjerovatno je pomjeranjem tog tereta došlo do toga da je osoba povrijeđena -kazao je Hadžiabdić

U sarajevskom naselju Nedžarići u prikolici kamiona koji je prevozio palete otkrivena je jedna povrijeđena osoba, a pretpostavlja se da je riječ o migrantu, saznaje Fokus.ba.

Informaciju da je policija na terenu i da provjerava šta se dogodilo za Fokus je potvrdio Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

– Rasvjetljavaju se okolnosti kako i na koji način se našao tu, s obzirom da je vozilo došlo iz inostranstva, a vjerovatno je pomjeranjem tog tereta došlo do toga da je osoba povrijeđena – kazao je Hadžiabdić.

Hadžiabdić je potvrdio da je povrijeđena osoba zatečena u kamionu prevezena u Opću bolnicu u Sarajevu, a u međuvremenu je kako je kazao zbog sumnje da je riječ o trgovini ljudima istragu o ovom događaju preuzela Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Luka Miladinović, portparol SIPA-e kazao je za Fokus da su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu na mjestu nesreće i da prisustvuju uviđaju kako bi se informisali o svim okolnostima nesreće, a da li će SIPA kazao je on preuzeti istragu zavisi od odluke nadležnog tužilaštva.