Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vilić izvjestio glavnog tužitelja o aktivnostima u okviru akcije “Srebrenica 2016”

Salihovic i Vilic

Glavni tužitelj uputio čestitike direktoru Viliću i Operativnom štabu akcije, za uspješno osiguranje skupa bez najmanjeg incidenta.

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Goran Salihović, sastao se sa direktorom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Mirsadom Vilićem.

Direktor Vilić informirao je i izvijestio glavnog tužitelja o aktivnostima provedenim u okviru Operativne akcije „Srebrenica 2016“, koja je uključivala rad i koordinaciju svih policijskih i sigurnosnih agencija, prilikom obilježavanja 21. godišnjice genocida u Srebrenici.

U okviru operativne akcije, sudjelovalo je više stotina policijskih djelatnika iz svih policijskih i sigurnosnih agencija, a održavani su redoviti sastanci na kojima je sastavljan plan aktivnosti i vršene procjene potencijalnih sigurnosnih opasnosti.

Procjenjuje se da je obilježavanju 21. godišnjice genocida u Srebrenici, prisustvovalo je više od 20 000 osoba iz BiH i inozemstva, uključujući veliki broj međunarodnih delegacija i diplomatskih predstavnika, što je zahtijevalo detaljne i koordinirane sigurnosne pripreme.

Koordinirane su sigurnosne aktivnosti prilikom dolaska, boravka i odlaska učesnika, aktivnosti osiguranje putnih pravaca na području Srebrenice i okoline kao i samog Memorijalnog centra u Potočarima.

Glavni tužitelj uputio je čestitke direktoru Viliću, Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, kao i svim policijskim i sigurnosnim agencijama i policajcima koji su sudjelovali u aktivnostima i poslovima osiguranja, za uspješno realizirane poslove sigurnosti u okviru Operativne akcije „Srebrenica 2016“ .