Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sigurnosne službe

Vilić: Nismo primili nijednu informaciju o ugrožavanju Milanovićeve sigurnosti

mirsad-vilic2

U Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH navode da, kao agencija koja brine o sigurnosti svih stranih delegacija u BiH, nisu imali nikakvih saznanja o sigurnosnoj prijetnji za predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović trebao je posjetiti Travnik i Novu Bilu, ali do toga neće doći, kako je navedeno iz njegovog kabineta, zbog sigurnosnih razloga.

U Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH navode da, kao agencija koja brine o sigurnosti svih stranih delegacija u BiH, nisu imali nikakvih saznanja o sigurnosnoj prijetnji za predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

– Proteklih dana, sve do jutros, radili smo sa kolegama iz MUP-a SBK i kolegama iz Hrvatske na obezbjeđenju dolaska i boravka predsjednika Hrvatske, Zorana Milanovića u BiH i nismo tokom vremena priprema primili niti jednu informaciju koja bi ukazivala na sigurnosnu ugroženost predsjednika Hrvatske tokom boravka u BiH. Naše službe nisu imale informaciju o ugroženoj sigurnosti Zorana Milanovića tokom boravka u BiH , kazao je za BHRT Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Zoran Milanović trebao je prisustvovati obilježavanju 28. godišnjice humanitarnog konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu”, a prije toga bila je planirana posjeta Travniku gdje je bilo planirano polaganje vijenca i paljenje svijeću kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Travnika na groblju “Prahulje” i Katoličkom školskom centru “Petar Barbarić”.