Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vilić o mogućem atentatu na Erdogana: Nemamo takvih informacija

BiH

POTPISAN SPORAZUM O UZAJAMNOJ POMOĆI I SARADNJI PET POLICIJSKIH AGENCIJA
Vilić (u sredini)

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić rekao je da operativni štab, koji je formiran povodom sutrašnje posjete predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Sarajevu, ne raspolaže informacijom o mogućem ugrožavanju ove posjete.

Vilić je naveo da u operativnom štab “Prijateljstvo 2018” učestvuju policijske agencije, Obavještajno-bezbjednosna agencija, Oružane snage BiH, Služba za poslove sa strancima, Protokol Predsjedništva BiH.

“Preduzete su sve bezbjednosne mjere da bi navedena posjeta prošla u najboljem redu. Do sada Štab ne raspolaže informacijom o mogućem ugrožavanju posjete”, rekao je Vilić komentarišući navode u medijima o mogućem atentatu na Erdogana prilikom sutrašnje posjete Sarajevu.

Turske obavještajne agencije zaprimile su dojavu da bi na Erdogana, koji sutra treba da doputuje u posjetu BiH, mogao da bude izvršen atentat, objavila je agencija “Anadolija”.

U dojavi se navodi da atentat pripremaju osobe turskog porijekla. Dojava je došla od grupe turskih državljana koji žive u Skoplju.

Zamjenik premijera Turske Bekir Bozdag izjavio je da Erdogan nije neko ko se plaši prijetnji smrću, te da dojava atentata nije ništa novo.