Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Vilić o mogućem atentatu na Erdogana: Nemamo takvih informacija

19/05/2018

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić rekao je da operativni štab, koji je formiran povodom sutrašnje posjete predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Sarajevu, ne raspolaže informacijom o mogućem ugrožavanju ove posjete.

Vilić je naveo da u operativnom štab “Prijateljstvo 2018” učestvuju policijske agencije, Obavještajno-bezbjednosna agencija, Oružane snage BiH, Služba za poslove sa strancima, Protokol Predsjedništva BiH.

“Preduzete su sve bezbjednosne mjere da bi navedena posjeta prošla u najboljem redu. Do sada Štab ne raspolaže informacijom o mogućem ugrožavanju posjete”, rekao je Vilić komentarišući navode u medijima o mogućem atentatu na Erdogana prilikom sutrašnje posjete Sarajevu.

Turske obavještajne agencije zaprimile su dojavu da bi na Erdogana, koji sutra treba da doputuje u posjetu BiH, mogao da bude izvršen atentat, objavila je agencija “Anadolija”.

U dojavi se navodi da atentat pripremaju osobe turskog porijekla. Dojava je došla od grupe turskih državljana koji žive u Skoplju.

Zamjenik premijera Turske Bekir Bozdag izjavio je da Erdogan nije neko ko se plaši prijetnji smrću, te da dojava atentata nije ništa novo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.