Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

223 laboratorijska uzorka

Virus korona u RS potvrđen kod još 22 osobe u RS, jedna umrla

virus-korona-ukc-banjaluka

Radi se o ženi starije životne dobi iz Doboja, sa hroničnim udruženim oboljenjima

U Republici Srpskoj izvršeno je testiranje 223 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 22 osobe, dok je prijavljen jedan smrtni slučaj oboljele od Covida-19, podaci su entitetskog Instituta za javno zdravstvo.

Radi se o 12 osoba ženskog i 10 muškog spola, od kojih su četiri mlađe, osam srednje i deset osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta pet osoba je iz Zvornika, četiri iz Kostajnice, tri iz Teslića, po dvoje iz Banje Luke, Čelinca i Ugljevika i po jedna iz Vukosavlja, Prijedora i Trebinja i Foče.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženi starije životne dobi iz Doboja, sa hroničnim udruženim oboljenjima.

Do sada je u RS potvrđeno 1.607 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 118 osoba kod kojih je potvrđen novi virus korona.

Oporavile su se ukupno 1.123 osobe, a testirano njih 31.473.

Ukupan broj hospitaliziranih je 70, i to u Univerzitetsko kliničkom centru 30, a u općim bolnicama 40.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.172 osoba, a nadzor je završen kod njih 35.263, saopćeno je iz entitetskog Instituta za javno zdravstvo.