Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U aprilu

Više od 10 miliona za dječiji dodatak, na isplati 65.850 djece u FBiH

konvertibilne marke novac
Ilustracija: CBBiH

Za april izadato je 5.494 rješenja donesenih na osnovu prvi put podnešenih zahtjeva za dječiji dodatak, dok je 445 korisnika obnovilo svoje zahtjeve, te nastavilo s korištenjem prava stečenog u prošloj godini

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava korisnike federalnog dječijeg dodatka da su uneseni nalozi za isplatu dodatka za april 2024. godine.

U skladu s kontinuiranim naporima da se osigura transparentnost i javni uvid u rad i raspodjelu sredstava socijalne zaštite, ministarstvo objavljuje podatke o aktivnostima nadležnih centara za socijalni rad i općinskih službi socijalne zaštite za mjesec april 2024. godine, u kontekstu dječijeg dodatka po federalnom propisu.

Tokom navedenog perioda, izdato je ukupno 65.850 pravosnažnih rješenja, čija je ukupna vrijednost 10.307.776,64 KM, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Za april je izdato 5.494 novih rješenja

Za april izdato je 5.494 rješenja donesenih na osnovu prvi put podnešenih zahtjeva za dječiji dodatak, dok je 445 korisnika obnovilo svoje zahtjeve, te nastavilo s korištenjem prava stečenog u prošloj godini.

Iz Ministarstva podsjećaju i da su izmjene i dopune Zakona o materijalnoj podršci porodicama s djecom po kojem se ostvaruje pravo na federalni dječiji dodatak spremne, te da će po utvrđivanju od Vlade FBiH ići u parlamentarnu proceduru po skraćenom postupku.