Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno iz mup-a

Više škola u Kantonu Sarajevo jutros zaprimilo dojave o postavljenim bombama

Sarajevo: Velik broj policajaca osigurava Povorku ponosa koja počinje danas u podne
14.08.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Velik broj policajaca osigurava Povorku ponosa koja pocinje danas u 12 sati.rPhoto: Armin Durgut/PIXSELL

Kako su saopštili iz MUP-a KS, poduzete su neophodne mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju i kontradiverzione preglede školskih ustanova na koje se odnose zaprimljene dojave

Policija Kantona Sarajevo je u jutarnjim satima obaviještena da je više škola na području Kantona Sarajevo putem e-maila zaprimilo dojavu o postavljenoj bombi.

Kako su saopštili iz MUP-a KS, poduzete su neophodne mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju i kontradiverzione preglede školskih ustanova na koje se odnose zaprimljene dojave.

– Policija Kantona Sarajevo u jutarnjim satima zaprimila je više dojava koje se odnose na postavljene bombe u više škola na području Kantona Sarajevo te se u vezi s tim poduzimaju mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju i KDZ (kontradiverzione, op. a.) preglede tih školskih ustanova“, rekao je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Dojave su stigle putem e-maila, a djeca su vraćena kućama i škole za koje su dojave stigle su evakuirane. Radi se o školama u više općina u Kantonu Sarajevo, uključujući Centar, Vogošću, Stari Grad i Ilidžu.

Na teren su upućene brojne policijske snage. U toku su KDZ pregledi na nekoliko lokacija.

O svemu je upoznato i Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo.