Premijer RS

Višković: Nećemo provesti odluku Ustavnog suda BiH

viskovic

Višković je rekao novinarima u Banjoj Luci da će to biti samo još jedna odluka tog suda koja neće biti provedena

Premijer Republike Srpske Radovan Višković potvrdio je danas da Demokratski narodni savez (DNS) još uvijek nije dostavio u Vladu prijedlog za novog ministra uprave i lokalne samouprave, nakon što je smijenjena Lejla Rešić.

On nije želio komentarisati medijske napise da je Mirza Bajrović prijedlog DNS-a za tu funkciju.

Nakon što je Ustavni sud BiH usvojio apelaciju protiv odluka Vrhovnog suda RS i Okružnog suda u Trebinju u vezi sa knjiženjem vojne imovine, skladišta Filipovići u Foči, Višković je rekao novinarima u Banjoj Luci da će to biti samo još jedna odluka tog suda koja neće biti provedena.

Potvrdio je da je raskinut ugovor s firmom “Globaln Balkan“ u vezi s nabavkom pokretne bolnice te da novac koji je ranije uplaćen treba da bude vraćen Institutu za javno zdravstvo RS, koji će ga vratiti u entitetski budžet.

Entitetski premijer je rekao da je ograničenje okupljanja do 50 osoba u RS neophodno, jer je virus korona još uvijek prisutan te da stručne osobe smatraju da se na taj način štiti zdravlje građana.

Dodao je da svi mediji u RS imaju pravo do sutra da podnesu zahtjev, odnosno da apliciraju za novčanu pomoć, te da će prema uredbi Vlade koja ovih dana stupa na snagu, biti jednako tretirani kao i drugi privredni subjekti u RS, ukoliko ispunjavaju postavljene uslove za tu pomoć.