Potpredsjednik SNSD-a

Višković: Nedopustiv potez Staše Košarca, Dodik je bio jasan

viskovic

On je dodao da je to Košarčeva nedopustiva greška i politički gaf u vrijeme kada se preduzimaju mjere sprečavanja širenja koronavirusa

Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Radovan Višković izjavio je danas da je nedopustiv potez njegovog stranačkog kolege Staše Košarca, koji je sinoć prisustvovao privatnoj zabavi u Sarajevu, na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere i preporuke tokom pandemije virusa korona.

-Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je dao više nego jasan stav vezano za taj pojedinačni slučaj – rekao je Višković na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

On je dodao da je to Košarčeva nedopustiva greška i politički gaf u vrijeme kada se preduzimaju mjere sprečavanja širenja koronavirusa.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac (SNSD) izvinio se građanima zbog nepromišljenog postupka, kako je naveo, nakon što je prisustvovao sinoćnjoj proslavi rođendana u Sarajevu, kazavši da prihvata grešku te da će snositi odgovornost za to.

Njegov stranački šef, Milorad Dodik, rekao je za medije u RS da je Košarac prisustvom na sinoćnoj privatnoj zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere i preporuke tokom epidemije virusa korona, napisao kraj svog političkog puta, te da u tom pogledu nema nikakve dileme.