Premijer RS

Višković obećao pomoć čovjeku koji je izgubio stado ovaca u poplavama

viskovic trnovo AA (1)

Iz Vlade RS-a je saopšteno da je u nezapamćenom naletu bujičnih voda, Golijaninu, od velikog stada od 130 ovaca, ostalo svega 16

Vlada bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) hitno će intervenisati i pomoći svim ljudima koji su pretrpjeli štetu u poplavama na području Istočnog Sarajeva, izjavio je premijer RS-a Radovan Višković, prilikom današnje posjete domaćinstvu Gorana Golijanina, stočara iz okoline Trnova, javlja Anadolu Agency (AA).

Tokom današnje posjete ovom domaćinu, čije je stado ovaca gotovo u potpunosti uništeno u naletu bujičnih voda, Višković je istakao da će Vlada RS-a već iduće sedmice pomoći Golijaninu da obnovi stado, ali i svim drugim ljudima koji su pretrpjeli štetu u poplavama, koje su ovo područje pogodile u petak.

“Ovog čovjeka, kao i sve ostale ljude čija je imovina stradala u poplavama, interventno ćemo pomoći već iduće sedmice, s tim da ćemo Golijaninu pomoći i nakon Nove godine, nabavkom rasplodnih ovnova i svega drugog što mu je potrebno da u potpunosti obnovi stado i nastavi sa proizvodnjom, bez obzira na nedaću koja ga je zadesila”, naglasio je Višković.

Iz Vlade RS-a je saopšteno da je u nezapamćenom naletu bujičnih voda, Golijaninu, od velikog stada od 130 ovaca, ostalo svega 16.

“Nažalost, poplave su me vratile na sam početak, pošto sam stado zasnovao sa 13 ovaca, postepeno ga šireći, u namjeri da unapređujem proizvodnju. Sada sam ostao bez ičega. Ipak, nastavljam, bez obzira, na sve, a zahvalan sam premijeru koji je obećao pomoć” kazao je Golijanin.

Višković je ukazao i da je na sinoćnjem sastanku sa gradonačelnikom Ljubišom Ćosićem i načelnicima opština iz sastava Istočnog Sarajevo dogovoreno da lokalne zajednice formiraju komisije za popis štete, kako bi Vlada i opštine što prije mogle pružiti pomoć poplavljenim domaćinstvima i poslovnim subjektima.

“Svakom čovjeku će, u granicama naših mogućnosti, biti pružena pomoć, bez obzira kolika je ona”, zaključio je Višković.

Zajedno sa Viškovićem, poplavljena domaćinstva obilaze i Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i predstavnici “Voda Srpske” i entitetske Civilne zaštite.