Poznati detalji

Višković otkrio šta je na tajnom sastanku Dodik ponudio Šaroviću

sarovic dodik

Višković je kazao da do dogovora između trojice navedenih predsjednika stranaka nije došlo “zbog jednog čovjeka”.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković govorio je sinoć na posebnoj sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske o sastanku lidera PDP-a, SDS-a i SNSD-a Branislava Borenovića, Mirka Šarovića i Milorada Dodika koji je održan u tajnosti i bez prisustva medija.

Višković je kazao da do dogovora između trojice navedenih predsjednika stranaka nije došlo “zbog jednog čovjeka”.

“Očito je da niste dobili informaciju od gospodina Šarovića. Znate li šta mu je sinoć ponuđeno? Evo, sad ću vam reći šta mu je ponuđeno, a vi ga slobodno nazovite dok traje Skupština, ustanite i recite da ja lažem. Ponuđeno mu je prvo, hajde vi izađite iz vlasti, a mi nećemo ući u vlast”, kazao je Višković Nebojši Vukanoviću, poslaniku SDS-a u NSRS.

Govorio je i o detaljima nastavka sastanka Borenovića, Šarovića i Dodika.

“Ne može, dobro. Imaju razlozi, možda su opravdani, možda nisu. Onda je čak rečeno, zvanično, i kad bi htjeli da to uradimo, ima jedan koji to neće. I ponovo imamo problem, a dovoljno je da ostane jedan. Vi to savršeno znate. A onda je rečeno, neka traje koliko traje, pa ćemo vidjeti kako dalje. Onda je druga varijanta bila, ajmo bar zajedno da djelujemo u jednom i drugom parlamentu. Ne može ni to. Ajde nastavit ćemo dalje razgovarati i o ovome neće obavještavati javnost. A onda, čim se završio sastanak, sve se to pojavilo u medijima”, kazao je Višković.

Podsjetimo, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i predsjednica RS-a Željka Cvijanović sastali su se ove sedmice sa Mirkom Šarovićem (SDS) i Branislavom Borenovićem (PDP) te direktno tražili da ove dvije stranke napuste Vijeće ministara.

“Šarović i Borenović su rekli Dodiku i Cvijanovićevoj da ne namjeravaju povući takav potez”, kažu izvori Slobodana Vaskovića koji je i objavio vijest o sastanku.

Dodaje da su Dodik i Cvijanovićeva insistirali na povlačenju, dok su Šarović i Borenović tražili od Dodika i Cvijanovićeve da rade svoj posao i ne vuku radikalne poteze.