Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer rs

Višković pokušao objasniti kako je dodatno poskupjela pokretna bolnica

radovan-viskovic

On je dodao da se u javnosti pojavila spekulacija da je ranije rečeno da bolnica košta 3,65 miliona KM, a da je plaćena 4,2 miliona KM

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je “naknadno odlučeno da pokretna bolnica koju je RS kupila u Njemačkoj bude transportovana avionom, a ne drumskim prevozom, zbog čega je donesena i odluka o plaćanju avionskog transporta”.

“Naknadno smo donijeli odluku da pokretna bolnica bude transportovana avionom, a ne drumskim prevozom jer smo se plašili da će ta oprema biti zaplijenjena na putu do Republike Srpske. Pošto u ugovoru nije bila predviđena ta vrsta prevoza, donijeli smo odluku da platimo avionski prevoz”, pojasnio je Višković.

On je dodao da se u javnosti pojavila spekulacija da je ranije rečeno da bolnica košta 3,65 miliona KM, a da je plaćena 4,2 miliona KM.

“Tačno je da je toliko plaćena, ali sa PDV-om. Nema tu ništa problematično. Cijena je uvijek bez PDV-a koji je odbitna stavka i zato nije uračunat u prvobitno iznos”, rekao je Višković na konferenciji za novinare u Banjaluci.

A zašto je uopšte nabavljena ova bolnica pogledajte u videu: