Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik vlade rs

Višković: Reći ću vam jednu rečenicu iz dokumenta koji će otići u NATO

Dodik-Viskovic

Višković je naglasio da je potrebno shvatiti da je riječ o zajedničkom dokumentu u BiH, te da ne bi bilo dobro da ima podbjednika i pobijeđenih

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da Program reformi BiH ne prejudicira konačnu odluku o članstvu u NATO-u, za čije usvajanje će, kako je naveo, biti potrebna dodatna odluka Predsjedništva i Parlamentarne skupštine BiH.

“Reći ću vam jednu rečenicu iz tog dokumenta – `Ovaj dokument podnosi se bez prejudiciranja konačne odluke o članstvu, a za čije usvajanje će biti potrebna dodatna odluka Predsjedništva i Parlamentarne skupštine BiH`. Sada ovim kritičarima dajem za pravo da analiziraju šta kaže ova rečenica”, rekao je Višković sinoć za Alternativnu televiziju.

Višković je naglasio da je potrebno shvatiti da je riječ o zajedničkom dokumentu u BiH, te da ne bi bilo dobro da ima podbjednika i pobijeđenih.

“Bitno je reći da ovaj dokument ide dan nakon formiranja Vijeća ministara i ako se iz nekog razloga ne formira, onda ni taj dokument neće biti poslat. Sa pozicije predsjednika Vlade RS mogu reći da nam je bitno da se formira Vijeće ministara i Vlada Federacije BiH zbog svih građana. Imamo dosta zajedničkih projekata i poslova koji su pred nama”, istakao je Višković.