BiH

Entitetski premijer

Višković uručio prvu elektronsku zdravstvenu knjižicu u RS-u

12/08/2020

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske predstavio je danas u Banjoj Luci Integrisani zdravstveni informacioni sistem (IZIS) vrijedan oko 26 miliona KM

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uručio je danas prvu elektronsku zdravstvenu knjižicu u RS, a dobila ju je porodica Vidović iz Kozarske Dubice koja je prije 13 godina donirala organe svog nastradalog sina i tako spasila pet ljudskih života.

“Očekujem da do kraja ove godine građani u Republici Srpskoj imaju elektronsku zdravstvenu knjižicu i da zdravstvene ustanove budu povezane ovim sistemom. Jedini ćemo od zemalja u okruženju građanima dati besplatne elektronske kartice”, rekao je Višković novinarima u Banjoj Luci.

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske predstavio je danas u Banjoj Luci Integrisani zdravstveni informacioni sistem (IZIS) vrijedan oko 26 miliona KM, za koji se procjenjuje da će se isplatiti za manje od dvije godine, kroz uštede na raznim stavkama, među kojima samo na izdavanju recepata oko 12 miliona KM godišnje.

“IZIS će se najprije početi primjenjivati u bolnici u Bosanskoj Gradišci, te domovima zdravlja Gradiška, Srbac i Kozarska Dubica, a do kraja godine projekat će biti u potpunosti sproveden i elektronsku karticu će imati svi građani u Srpskoj umjesto zdravstvenih knjižica”, kazao je novinarima direktor Fonda Dejan Kusturić.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.