kažu zbog podjela

Vjerovali ili ne: Vitez bi mogao dobiti i treću stanicu GSS-a

dva gss vitez

On je najavio kako će SDP BiH, ako se ne ospori formiranje dviju stanica GSS-a, pokrenuti inicijativu za formiranje treće

Općina Vitez bi uskoro, nakon što su nedavno na isti dan formirane Gorska služba spašavanja Vitez i stanica Gorske službe spašavanja “Zabrđe” Vitez, uskoro mogla dobiti i treću stanicu.

Vijećnik SDP-a BiH u viteškom Općinskom vijeću Ekrem Sarajlić optužio je HDZ BiH i SDA da stvaraju daljnje podjele u društvu osnivanjem GSS-ova u kojima su, po njegovim riječima, članovi tih dviju stranaka.

– Na taj način došlo je do zlouporabe djevojaka i momaka koji trebaju sutra pomoći građanima Viteza. Osnivanje dva GSS-a ne doprinosi međuetničkim odnosima, nego postiže suprotno, dovest će do diskriminacije onih koji se ne osjećaju kao Hrvati ili Bošnjaci – rekao je Sarajlić.

SRĐAN PUHALO: 112 do Viteza

On je zatražio od Općinskog vijeća Vitez da ospori osnivanje viteških GSS-ova.

– Imajući u vidu sve navedeno, tražim od Općinskog vijeća i načelnika da ospore rad dva GSS-a te na svaki mogući način spriječe njihovo organiziranje. Rješenje je jedna zajednička multietnička stanica GSS-a koja će biti na pomoć svih građana – kazao je Sarajlić.

On je najavio kako će SDP BiH, ako se ne ospori formiranje dviju stanica GSS-a, pokrenuti inicijativu za formiranje treće.

– Ukoliko naša inicijativa bude ignorirana, SDP BiH će inicirati osnivanje trećeg, građanskog, multietničkog GSS-a u kome će sudjelovati svi, bez obzira na nacionalnost ili stranačku pripadnost – poručio je Sarajlić.