Brčko

Vlada Distrikta studenticu generacije Aminu Ribić nagradila s 5.000 maraka

urucena nagrada studentici generacije (1)

Osmanović je istaknuo da Odjel za obrazovanje tradicionalno nagrađuje najbolje učenike i studente, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH

Predstojnik Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović u četvrtak je primio studenticu generacije 2019./2020. godine Ekonomskog fakulteta u Brčkom Aminu Ribić te joj uručio novčanu nagradu u iznosu od 5.000 maraka.

Osmanović je istaknuo da Odjel za obrazovanje tradicionalno nagrađuje najbolje učenike i studente, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

“Iznimna mi je čast primiti najbolju studenticu s područja Brčkog koja je proglašena za studenta generacije na svom sveučilištu. Odjel za obrazovanje tradicionalno nagrađuje najbolje među najboljima i ovo je prilika da svečano predamo i poklon bon ili ček od 5.000 maraka. To je još jedan način priznanja za njen uspjeh, zalaganje tijekom četverogodišnjeg studija, ali i srednjeg obrazovanja, u nadi da će svojim znanjem i kompetencijama doprinijeti i razvitku Distrikta. Nadamo se da će ovdje i ostati kako bi trudom i zalaganjem dala poseban doprinos u napretku ove lokalne zajednice”, kazao je Osmanović.

Nakon uručenja, Amina Ribić naglasila je kako je ova nagrada dokaz da Brčko cijeni i da se ponosi ovakvim studentima.

“Jako sam zahvalna i sretna što grad prepoznaje naš rad i trud. Upisala sam i master studije na istom fakultetu, smjer bankarski menadžment i marketing, planiram ostati ovdje i zaposliti se. Nadam se da ću sve svoje uspjehe vratiti i Brčko distriktu BiH”, kazala je Ribić.

Osmanović je podsjetio da Odjel za obrazovanje vrši još nekoliko značajnih investicija kada je riječ o studentima kao što su plaćanje studentskih domova diljem BiH te stipendiranje svake godine oko 400 stipendista tijekom prvog ciklusa, stoji u priopćenju.