Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Vlada FBiH odgodila prodaju FDS-a do 15. septembra

25/08/2016

Federalna vlada je danas razmatrala i prihvatila zahtjev za preispitivanje Odluke sa sjednice od 22. jula 2016. godine o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u privrednom društvu Fabrika duhana Sarajevo d.d. Sarajevo na zahtjev Veska Drljače, ministra rada i socijalne politike, prenosi agencija Patria.

Zaključeno je da će Ured premijera FBiH, u saradnji sa uredima zamjenika premijera i Agencijom za privatizaciju u FBiH za narednu sjednicu Vlade FBiH sačiniti potpunu informaciju koja će objediniti sve relevantne aktivnosti i postupke o privatizaciji FDS-a i drugih kompanija u kojima je Federacija BiH manjinski vlasnik (Sarajevo osiguranje i Bosnalijek). Bit će sačinjen i kompletan bilans stanja u ove tri kompanije i o tome će biti upoznata javnost.

Vlada je zadužila Agenciju za privatizaciju u FBiH da za 15. septembar odgodi ranije zakazanu aukciju na Sarajevskoj berzi.

Komentari