Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

CIK BIH naredne sedmice o zahtjevu RS

BiH

ahmet šantić

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici nije razmatrala zahtjev iz Republike Srpske o dostavi izvoda Centralnog biračkog spiska koji je zatražila Komisija za provođenje referenduma o Danu RS-a, a koji bi bio korišten za referendum o Danu RS-a 25. septembra, javlja Anadolu Agency (AA).

Član CIK-a BiH Branko Petrić zatražio je pojašnjenje zašto se na današnjoj sjednici na dnevnom redu nije našao taj zahtjev nakon čega je predsjednik te državne institucije Ahmet Šantić naglasio kako će prijedlog odluke nadležne službe CIK-a biti spreman za sjednicu koja je planirana za narednu sedmicu.

Naime, Šantić je pojasnio kako se odluka nije mogla naći na dnevnom redu današnje sjednice jer je iz RS-a došao novi prijedlog, urgencija, zahtjev za izuzećem, člana CIK-a Suada Arnautovića, zbog njegovih istupa u javnosti, te da je nužno u obzir uzeti i apelacije o donošenju privremene mjere koje su Ustavnom sudu BiH dostavili predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda PS BiH Safet Softić i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH Šefik Džaferović.