Ubio taksistu zbog 3 KM, pa se vratio gledati uviđaj na mjestu zločina

taksista ubistvo (3)

Nikola Dobrić (34), koji je uhapšen zbog ubistva taksiste iz Kragujevca Branislava Đukića (66) uhvaćen je zato što se, pola sata nakon svađe i fizičkog napada na Đukića, vratio na mjesto zločina.

Naime, Dobrić koji se tokom vožnje posvađao sa taksistom oko računa manjeg od 200 dinara (nešto više od 3 KM), a potom mu i zadao nekoliko udaraca pesnicom, odmah po incidentu je pobegao sa mjesta događaja. On se, međutim, prema saznanjima Blica, nakon pola sata vratio i posmatrao uviđaj.

– Stajao je sa strane i posmatrao kako Hitna pomoć dolazi i bezuspješno pokušava da reanimira taksistu. Stigla je i policija, a onda su ga ljudi koji su tu bili svo vrijeme prepoznali u toj gužvi – priča jedan od očevidaca i dodaje da je potom neko uzviknuo: “On ga je ubio” i pokazuje prstom na Nikolu D, nakon čega ga je policija uhapsila.

taksista ubistvo (2)

Ubica Nikola Dobrić

Vozač taksija je, kako se za sada sumnja, preminuo od srčanog udara izazvanog stresom, ali obdukcija treba da utvrdi pravi uzrok smrti.

Prema saopštenju policije, uhapšen je N.D. (34) iz Kragujevca zbog sumnje da je ubio taksistu Branislava Đukića sinoć u 22.10 sati u naselju Bresnica u Kragujevcu.

Sumnja se da on nije htio da plati vožnju, a kada vozač taksija pokušao da ga spriječi da pobjegne zadao mu više udaraca pesnicom u glavu i tijelo, a zatim pobjegao.

Taksista Branislav Đukić

Taksista Branislav Đukić

Taksista se, prema saznanjima Blica od njegovih kolega koji su ubrzo po incidentu pritekli u pomoć, vratio u auto i dok se polukružno okretao da se vrati na taksi stanicu, pozlio mu je i ne uspijevši da zaustavi vozilo udario je u obližnju kafanu.

Beživotno tijelo taksiste policija je zatekla u automobilu, a viši tužilac je naložio sudsko medicinsku obdukciju.

Osumnječnom N.D. je određen pritvor od 48 sati, a bit će sproveden Višem javnom tužilaštvu sa krivičnom prijavom zbog ubistva.