BiH

Vlada HNK-a izdvojila 150.000 KM za subvencioniranje letova Zračne luke Mostar

30/06/2017

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) na današnjoj sjednici usvojila je Odluku o proglašenju manifestacija koje doprinose afirmiranju i održivom razvitku turizma u HNK u 2017. godini, a za njihovo sufinansiranje u kantonalnom budžetu izdvojeno je 70.000 maraka.

Usvojena je i Odluku o izdvajanju 340.000 maraka za potporu projektima više institucija na području HNK, priopćeno je iz Vlade HNK-a.

Nastavljajući aktivnosti u vezi s potporom radu Zračne luke u Mostaru, Vlada je usvojila Odluku kojom je odobrila prijenos 150.000 maraka za subvencioniranje letova i osiguravanje prihvata i otpreme aviona, putnika i roba.

Također, na tragu ranijih odluka, Vlada je ponovno usvojila Odluku o zabrani zapošljavanja državnih službenika i namještenika u ministarstva i druga tijela uprave te zaposlenika u ustanovama i drugim institucijama koje se finansiraju iz budžeta HNK-a kao i izvanbudžetskih fondova do 1. septembra 2017. godine.

Usvojena je i odluka da će u ljetnom periodu od 1. jula do 31. avgusta u tijelima kantonalne uprave radno vrijeme biti od 7 do 15 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.