Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlada HNK obnavlja još tri škole

BiH

vladaskole

Premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg danas je s direktoricama triju mostarskih osnovnih škola – Snježanom Brkić, Merimom Šuta i Marijom Jurčić potpisao Ugovor o obnovi tih škola.

Aktivnost, koja se realizuje u okviru Projekta energetska efikasnost u BiH, podrazumijeva obnovu JU OŠ “Antuna Branka Šimića”, JU “IV osnovna škola” i JU OŠ “Ivana Gundulića”, za što je osigurano 1.650.000 maraka.

Herceg je istakao kako je današnje potpisivanje ugovara još jedan korak ka ostvarenju zacrtanog cilja katonalne vlade, podsjetivši kako je u nekoliko navrata govorio kako će učiniti sve da se tokom ovog mandata energetski obnove i utople sve škole u HNK.

“Svjestan sam kako se to u početku doimalo kao neostvariv cilj, ali predanim radom mi smo već veliki dio tog posla uradili. Stoga ne vidim niti jednog razloga da zacrtani cilj ne ostvarimo u cijelosti”, rekao je premijer Herceg.

Naglasio je kako se kroz ove projekte ostvaruje nekoliko vrlo važnih ciljeva.

“Prije svega, učenicima i prosvjetnim radnicima osiguravamo optimalnije i ugodnije uslove za boravak i rad, značajno smanjujemo potrošnju električne energije, a naše škole dovodimo na onaj nivo koji je primjeren vremenu u kojemu živimo.

Zahvaljujem direktorima škola, ali i svima drugima koji su na bilo koji način učestvovali u pripremi ovih projekata, te očekujem da već u mjesecu septembru učenike i prosvjetne radnike dočekaju uređeni i obnovljeni školski objekti”, zaključio je premijer.

Direktorice škola zahvalile su premijeru Hercegu i Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona na naporima koje čine kako bi njihovi učenici i djelatnici imali što ljepše i optimalnije uslove za rad.

Inače, kroz Projekt energetske efikasnosti do sada je u Hercegovačko-neretvanskom kantonu obnovljeno 11 objekata, za što je utrošeno više od 10 miliona maraka, objavljeno je na službenim stranicama Vlade HNK.