Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlada HNK uskoro u hotelu Ero

nevenko_herceg

Vlada HNK-a uskoro bi mogla kupiti i preseliti u prostor današnjeg hotela Ero, potvrdio je na današnjem blagdanskom druženju s medijima premijer Nevenko Herceg. On je rekao da se po pitanju preseljenja Vlade u čuveni mostarski hotel čeka politička odluka.

“Zamolit ću partnere da podignu ruku za to. Sve smo proveli do kraja i imamo mogućnost da to realiziramo”, rekao je Herceg koji je prije više od godinu pokrenuo pitanje smještaja Valde i njenih institucija u Hercegovini, s obzirom da se danas na zakup prostora troše ogromna sredstva.

Površina prostorija hotela Ero iznosi 9.591,04 kvadrata, a Zavod PIO/MIO je hotel ponudio za 14,3 miliona maraka. Sindikati i radnici u administraciji kojima Vlada duguje novac po presudama burno su reagovali na informaciju da će Kanton kupiti prostore koji vrijede više miliona maraka.

S druge strane postoje i oni koji projekt podržavaju s obzirom da bi se kupovinom poznatog hotela dugoročno riješio problem smješataja i smanjili troškovi zakupa koji trenutno iznose više miliona maraka na godišnjem nivou. U hotelu Ero trenutno su smještena neka od federalnih ministarstava.