Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlada KS dala saglasnost za imenovanje direktora osnovnih i srednjih škola

gimnazija obala

Vlada Kantona Sarajevo danas je dala saglasnost Školskom odboru Javne ustanove Gimnazija Dobrinja-Sarajevo da se Enver Ahmetspahić, profesor srpsko-hrvatskog jezika i historije književnosti naroda i narodnosti Jugoslavije imenuje za direktora Škole.

[pull_quote_right]Vlada je imenovala i Tim za implementaciju Akcionog plana za prevenciju maloljetničkog prijestupništva i rad sa maloljetnicima u sukobu sa zakonom[/pull_quote_right]

Nakon danas dobijene saglasnosti Vlade, za direktora JU Gimnazija Obala biće imenovan Benjamin Hedžić, profesor njemačkog jezika i književnosti, a u JU Treća gimnazija tu funkciju će obavljati Senada Salihović, profesor sociologije.

Saglasnost za imenovanje dobili su školski odbori Srednja zubotehnička škola-Sarajevo za imenovanje Elvira Jašarbašića, profesor pedagogije i psihologije za direktora Škole, OŠ “Malta” za imenovanje Asmira Hasičića, profesor historije za direktora škole, OŠ „Meša Selimović” za imenovanje Ekrema Jahića, profesor geografije za direktora Škole, a u naredne četiri godine direktor Osnovne škole „Zaim Kolar” Trnovo biće Adis Hodžić, profesor islamske pedagogije.

Vlada je imenovala i Tim za implementaciju Akcionog plana za prevenciju maloljetničkog prijestupništva i rad sa maloljetnicima u sukobu sa zakonom 2014–2016. godina na čijem je čelu Mesud Peljto, pomoćnik ministra u Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.

Tim čine predstavnici kantonalnih ministarstava, Općinskog suda Sarajevo, Kantonalnog tužilaštva, Kantonalnog centra za socijalni rad i Disciplinskog centra za maloljetnike, saopćila je Press služba Kantona Sarajevo.