Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KS

Vlada KS naložila Općoj bolnici da angažuje dodatne laboratorijske resurse

opca-bolnica-sarajevo1

Ovakav prijedlog zaključka Vladi KS je preporučio Krizni štab Ministarstva zdravstva KS koji je također danas održao sastanak

Vlada Kantona Sarajevo je na vanrednom zasjedanju u nedjelju jednoglasno donijela zaključak kojim je naložila JU Opća bolnica “Prof. dr. Abdulah Nakaš” da izvrši procjenu i angažuje dodatne laboratorijske resurse sa svim potrebnim materijalnim, tehničkim i ljudskim kapacitetima, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Usluge odabranih laboratorija biće korištene u svrhu provedbe trijažnog procesa nad pacijentima u situaciji izazvanoj novim koronavirusom”, istakli su iz Vlade KS.

Ovakav prijedlog zaključka Vladi KS je preporučio Krizni štab Ministarstva zdravstva KS koji je također danas održao sastanak. Na osnovu ovog Vladinog zaključka danas će i Štab civilne zaštite KS na svojoj sjednici izdati naredbu.

Vlada KS na istom zasjedanju donijela i zaključak kojim se sva okupljanja, i javna i privatna, sa više od 20 osoba zabranjuju. Dodala je kako će ova organizovana okupljanja sa 20 i manje osoba morati poštovati propisanu socijalnu distancu te sve aktere adekvatno opremiti zaštitnom opremom (maske i rukavice).