Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije

Vlada KS podržala Čengića: Nasilje neće slomiti odlučnost da se borimo za mir, sigurnost i pravdu

irfan cengic
Foto: Fena

Pozivaju sve građane koji imaju bilo kakve informacije o ovom incidentu da ih podijele s nadležnim organima, kako bi zajedno osigurali da se ovakvi događaji više ne ponove

Vlada Kantona Sarajevo oštro osuđuje napad na kuću načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Irfana Čengića. Takvi kukavički činovi nasilja protiv javnih službenika su, kako se navodi u reakciji Vlade, neprihvatljivi i protive se svim principima demokratije i vladavine prava.

-Obećavamo maksimalne napore i saradnju sa svim relevantnim institucijama kako bismo otkrili počinioce i naredbodavce ovog gnusnog napada. Niko neće biti iznad zakona, a oni koji stoje iza ovog čina nasilja moraju biti privedeni pravdi. Podržavamo načelnika Čengića i njegovu posvećenost javnom služenju. Nasilje neće slomiti našu odlučnost da se borimo za mir, sigurnost i pravdu u našoj zajednici – poručuju iz Vlade KS.

Pozivaju sve građane koji imaju bilo kakve informacije o ovom incidentu da ih podijele s nadležnim organima, kako bi zajedno osigurali da se ovakvi događaji više ne ponove, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.